Sin gluten y sin riesgos

El 19 de setembre passat es materialitzava “Sin gluten y sin riesgos” un llibre que desmenteix els 21 mites més freqüents en relació a la celiaquia i la dieta sense gluten.

Anys de formació, treball i un any sencer de recerca bibliogràfica conjuntament amb la Núria Pablos amb l’objetctiu de traslladar els avenços dels últims estudis en un llibre per a fer-los accessibles a tothom.

Per què un llibre sobre mites?

Fa uns anys van aparéixer a Estats Units uns llibres a càrrec de dos metges que van arribar a BestSeller a una velocitat increïble. En ells i sense evidències científques contrastades, es tracta al gluten com el responsable de molts problemes de salut. Al esdevenir tan populars, una gran part de la població americana comença a interessar-se per aquest tipus de productes. Aquest interès va arribar a actors i actrius de Holywood, esportistes de renom internacional que es van adherir a aquesta dieta com a opció personal.

Quin és el problema?

Si la dieta sense gluten, es fa correctament, és una dieta molt restrictiva. Per a tenir una idea, la majoria de les espècies mòltes contenen gluten, xocolates, snacks, molts embotits… però no només són els ingredients sinó que també és com s’emmagatzema, manipula, cuina i serveix el menjar.

Per tant, de cop i volta un conjunt molt gran de persones s’autoidentifiquen com a “intolerants” al gluten, sense cap diagnòstic i per tant moltes vegades sense uns coneixements de a on és el gluten i com evitar-lo. Això va fer que existís una demanda molt gran de productes i serveis “sense gluten” però “no aptes per celíacs” perquè no es tenia en compte la contaminació encreuada.

Aquest fet ha generat una confusió molt gran entre les persones afectades, el seu entorn, el conjunt de restauradors i totes les persones que estan en contacte amb el món de l’alimentació. Per això aquest llibre era necessari.

En aquest llibre s’aborda la malaltia celíaca lliure de mites i informacions a mitges, per donar-li l’entitat de malaltia crònica autoimmunitària que és, sense edulcorants i amb una visió realista. Alhora es consideren els aspectes psicosocials, , fent ènfasi en que sovint obviats però indestriables de la realitat de totes aquelles persones que han de vigilar el seu menjar tres cops al dia, la resta de la seva vida.

En total s’expliquen els 21 mites més extesos que compliquen el dia a dia de les persones amb aquesta malaltia, però també volen ajudar a posar una mica d’ordre en aquest mar de desinformació en el que vivim avui en dia.

Espero que el llibre us agradi, i que si us queden dubtes o voleu saber alguna cosa més, no dubteu en escriure’m!

Moltes gràcies

https://www.planetadelibros.com/libro-sin-gluten-y-sin-riesgos/295966

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: