Coronavirus – Per què ens hem de quedar a casa? #joemquedoacasa

La Pandèmia ocasionada pel COVID-19 està tenint un impacte a nivell mundial i està portant a adoptar mesures molt severes de confinament, per aquest motiu volem explicar la importància de perquè aquest confinament ha de ser molt estricte.

Per què ens hem de quedar a casa?

La importància del confinament, explicada breument en el següent vídeo. En el canal de youtube el trobaràs en català, castellà i àrab. Si em vols ajudar a traduïr-lo, contacta’m :-).

 

EL CONFINAMENT

Les mesures del confinament estan destinades:

  • a la protecció individual al contagi,
  • a disminuir el número de contactes per persona per tal de reduir al màxim el número de contagis a nivell col·lectiu.

Considerant que la malaltia té una fase sense símptomes durant la qual una persona infectada pot contagiar-ne d’altres, fa que aquestes mesures siguin essencials tant per a persones diagnosticades com no diagnosticades.

Així doncs, quan una persona va al metge amb símptomes i és diagnosticada, passa directament a un període de quarantena. En canvi, una persona no diagnosticada, si no respecta les mesures de confinament ha pogut contagiar a d’altres persones que a la vegada, si tampoc respecten el confinament, n’acabaran contagiant d’altres, això és el que s’anomena creixement exponencial. 

Aquesta situació és la que s’ha donat abans de decretar les mesures d’estat d’alarma i per lo tant durant els propers dies en veurem les conseqüències en forma d’increment de casos i de morts. Si aquest volum de nous casos supera el llindar crític de volum de casos que pot assolir la sanitat pública, el sistema col·lapsarà i moltes persones no podran ser ateses.

El més important és reduir la velocitat de contagi per dues principals raons: la primera es que els casos de contagi que es donin, tinguin lloc en període de temps més llarg, de forma que el sistema sanitari pugui assumir-los (que els nous casos arribin quan ja s’hagin donat d’alta altres pacients). I la segona raó es de donar més temps a trobar algun tractament efectiu, vacuna o que l’estacionalitat faci disminuir la taxa de contagi del virus, tot i que aquest últim fet no està comprovat científicament.

A tot això cal afegir-li que el personal sanitari és el més exposat al contagi, i un increment del número de casos entre la comunitat mèdica faria disminuir la capacitat del sistema sanitari de tractar casos, fent que aquest llindar crític de col·lapse sigui més baix i per lo tant més probable.

No sabem si les mesures que s’estan prenent són suficients, però si que tenim clar que el confinament ha de ser estricte per a ser efectiu a nivell col·lectiu.

Davant d’aquesta situació, les recomanacions són fer cas de les informacions oficials basades en evidències científiques.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: